Piešťanská reštaurácia v celosvetovej Chuti Francúzska

Ak ste milovníkmi francúzskej kuchyne v utorok 21. marca máte možnosť vyskúšať ju v rámci gastronomického podujatia Chuť Francúzska, do ktorého sa zapája viac ako 2000 šéfkuchárov na celom svete, tiež v Piešťanoch. Zo slovenských reštaurácií vybrala medzinárodná komisia šéfkuchárov pätnásť podnikov, medzi ktorými je aj reštaurácia Le Griffon z kúpeľného mesta.

Každá reštaurácia, ktorá sa zúčastní na tejto celosvetovej gastronomickej oslave, v tento deň svojim hosťom ponúkne večerné menu, ktorým vzdá hold výnimočnosti francúzskej kuchyne, jej inovatívnym prvkom a hodnotám, ktoré vyznáva: radosť, spoločné stolovanie, zachovanie zásad zdravého stravovania, moderné trendy a ochrana planéty.

Šéfkuchári v Le Griffone Marián Čapák a Branislav Cvičela pripravia pri tejto príležitosti zaujímavé menu. Ako prvé si môžete vychutnať Paté a la Torchon z vykŕmenej kačacej pečene a jablkovo-cviklové Concassé. Ako predjedlo sa bude podávať tiež Kohútia pochúťka (žľazy) s estragonovou omáčkou. Nasleduje Bouillabaisse, čo je polievka z plodov mora a morských rýb. Hlavným jedlom je Králičí chrbát so zemiakovým pyré s hrubozrnnou horčicou. Chutný bude aj dezert – Flameri s ovocným Coulis.

Reštaurácia Le Griffon je podľa hodnotenia na portáli tripadvisor.sk najlepšou v Piešťanoch. Na druhom mieste je Zmrzlináreň Monalisa a tretia Zuckmann Villa.
-rp-