Chuťové poháriky poteší Piešťanský víkend marhuľových pochúťok

Po víkende s jahodovými pochúťkami môžete v Piešťanoch teraz zažiť víkend marhuľových pochúťok. Akcia je opäť spojením miestnych ovocinárov z Plantexu a piešťanskej Zuckmann Villy. Od piatku 14. júla do nedele 16. júla si tak v prevádzke na začiatku pešej zóny môžete dopriať jedlá, ktorých základom sú marhule z domácej regionálnej produkcie.

Zuckmann Ville pre vás pripravili na vrámci Piešťanského víkendu marhuľových pochúťok štyri chuťovky. Prvou je Domáci marhuľový sorbet, čo je jeden z najjednoduchších dezertov, avšak pri jeho jednoduchosti aj jeden z najlahodnejších. Sorbet je 100% ovocná zmrzlina bez smotany a mlieka. Rozmixované ovocie je ochutené a pri mrazení niekoľko ráz premiešané.

Druhou pochúťkou, ktorú vám kuchári v Zuckmann Ville pripravia sú Tvarohové knedle plnené marhuľou s maslovou strúhankou a mätovou šľahačkou. Tvarohové knedle s ovocím patria k obľúbeným letným jedlám. Ich základom je prelisovný tvaroh, hrubá múka, maslo, vajcia a soľ, z ktorých sa vypracuje hladké cesto. Doň sa potom obalí ovocie a pochúťka je na svete. Jej chuť doplní maslová strúhanka a mätová šľahačka.

Treťou lahôdkou bude Zmrzlinová marhuľová knedľa. V horúcom dni vás iste osvieži vanilková zmrzlina plnená marhuľovou dreňou, obalená v strúhanke.

Jedli ste už marinované marhule v domácej marhuľovici? Ak nie, vrámci víkendu marhuľových pochúťok si ich môžete v Zuckmanne dopriať na plnenej palacinke s ricottou. Ak by na toto jedlo mali chuť deti, je samozrejme pripravená aj verzia bez alkoholu.

„Júnový víkend jahodových pochúťok v našej prevádzke mal celkom úspech. Sme radi, že pod záštitou oblastnej organizácie cestovného ruchu Rezort Piešťany, môžeme pokračovať v predstavovaní jedál z miestnych ovocných produktov. Kvalitná gastronómia používa predovšetkým regionálne suroviny. Dôležitá je ich čerstvosť. Takéto jedlá chutia úplne inak ako keď k vám surovina cestuje cez pol sveta, alebo ju vytiahnete z mrazničky,“ vysvetľuje Tomáš Repáš z Zuckmann Villy.

Dodávateľom ovocia počas Piešťanských víkendov ovocných pochúťok je spoločnosť Plantex z Veselého. Tá na svojich poliach dopestováva jednak mladé stromy pre výsadbu, ale i viaceré druhy ovocia. Ovocné sady spoločnosti zaberajú cez 100 ha pričom najväčšiu výmeru majú jablká. Firma má v blízkosti Piešťan tiež broskyňové či slivkové sady a tento rok zberá prvú väčšiu úrodu aj z marhuľového sadu. Prvý ovocím, ktoré každoročne v regióne Plantex prináša, sú jahody, pestované na plantážach v Borovciach a Bučanoch. Viac o ponuke firmy sa dozviete na www.plantex.sk.

-rp-